NMP SHO

NMP SHO

zondag 8 februari 2009

Afscheid & verwelkoming in de pistoolploeg






Op 23 Jan 09 ging de jaarlijkse administratie- en evaluatiedag van de ploeg door te EVERE (BRUSSEL). Het materiaal van de schutters werd aan een controle onderworpen en administratieve gegevens van de schutters werden geverifieerd. Tegen de middag was het tijd om officieel afscheid te nemen van 1CC RAMMELAERE (CEM) en CLC VAN VLIET Luc (Gp MPDet D).

Twee hernia’s in de rug maken het Paul helaas onmogelijk om nog langer aan topsport te doen. Het regionaal CISM kampioenschap schieten te PILSEN (TSJECHIË) in Apr 2008, is zijn laatste internationaal optreden gebleken. Paul begon zijn carrière in de Mil Ploeg in 2000. In zijn eerste jaar schopte hij het reeds in de A-ploeg en kwalificeerde hij zich voor deelname aan het CISM WK in ANKARA (TURKIJE). Sindsdien heeft hij zijn basisplaats in de ploeg weten te behouden. Als afscheidcadeau van de ploeg, mocht hij de zilveren CISM-medaille voor sportverdienste in ontvangst nemen voor zijn deelname aan vier CISM WK's. Als waardering voor zijn inzet en tevens als herinnering aan zijn laatste internationaal CISM tornooi, ontving hij nog een Tsjechische aandenken.

Naast Paul, moesten we ook afscheid nemen van Luc. Hij deed in Sep 08 mutatie naar de internationale staf te BRUNSSUM. Hierdoor kon hij zijn activiteiten met de ploeg niet meer combineren met zijn taak in zijn nieuwe werkomgeving. Luc nam in 2008 voor het eerst volwaardig deel aan de activiteiten van de pistoolploeg. Hij nam deel aan de regionaal CISM tornooi te BERN (Zwitserland) en hij wist zich in de selectie te plaatsen voor het CISM WK 2008 in ZWEDEN. Deze prestatie gaf hem meteen recht op het dragen van het kenteken van militair internationaal welke hem overhandigd werd.

Er waren ook nieuwelingen opgeroepen om de eerste activiteit van het jaar bij te wonen. Na de rekruteringsdagen van Okt 08 werden volgende Mil geselecteerd voor deelname aan de activiteiten van de ploeg in 2009:
OLt Vl LEURS Eline (Heli Wing) &
1CC HAENEBALCKE Patrick (CC CIS-DSK).

Guido
Coach SHP