NMP SHO

NMP SHO

zaterdag 27 september 2008

Het WK te Zweden - Boden. Eindbalans.


De sportontmoeting loste alle verwachtingen in.

AJM Marique scoorde goed in zowel CF (560 Ptn) als in MRF (560 Ptn), al had er meer in gezeten. 1SC Rynkens kon een finale plaats afdwingen in de MRF met een 570 Ptn in de reeksen en 1CC Hooghe scoorde duidelijk beter dan in SUI. Bij de geweerploeg leverde het team zijn beste prestatie tijdens de “Rapid Fire”. Adjt Aspers haalde zijn hoogste score tijdens de “Rapid Fire”.
Ontgoocheling bij 1SC Rynkens in de CF (558 Ptn). Rik is gewoon van beter te presteren. CLC Van Vliet scoorde in de CF 521 Ptn. In de MRF kreeg hij af te rekenen met een slecht functionerende trekker tijdens twee reeksen van de MRF met veel puntenverlies tot gevolg. Spijtig want hij zette goede scores neer in de andere reeksen van zijn wedstrijd (92-94-91-91).
Het beste resultaat tijdens de “Standard Rifle” wedstrijd door Adjt Provinciael werd teniet gedaan door een diskwalificatie. Na het vuren slaagde hij niet (3x) voor de “trigger control”. Jammer want bij een nacontrole enkele minuten later was er geen enkel probleem.

Voor CLC Van Vliet was het een eerste deelname op dit niveau. Het was ook de eerste keer dat hij in contact kwam met de elektronische schijven (Sius Ascor). Deze verschillen enigszins van papieren schijven waarop wij trainen. De procedures op de schietstand zijn dan ook anders. Hij moest hier zeker nog aan wennen in het begin. In de MRF, niettegenstaande de technische panne, heeft hij toch getoond dat hij goede prestaties kan neerzetten.Een goede voorbereiding naar het WK heeft hij gemist door groot verlof in zijn oude eenheid, gevolgd door mutatie naar een nieuwe eenheid (JFC Brunssum).

De groepsspirit blijf intact bij onze nationale ploegleden. Er is geen onderlinge negatieve rivaliteit die de ploegbelangen in het gevaar zouden brengen. De schutters steunen elkaar en indien het mogelijk is zijn ze aanwezig om hun ploeggenoten te steunen.

De organisatie en algemeen verloop van deze WK was zeer goed.
Bij de pistol wedstrijd, was de indeling van de reeksen nogal onbegrijpelijk: 3 reeksen van 39 mannen en één reeks van 7 mannen met 20 dames.

Onder de vele honderden deelnemers (grootste organisatie binnen het CISM gebeuren) waren er 26 Olympische deelnemers van Peking. Het niveau was enorm hoog. China was outstanding bij de “heren pistool”. Ook de Scandinavische landen waren opnieuw zeer sterk met verschillende ereplaatsen.
Slechts 29 teams deden mee in het pistoolschieten, wat nogal weinig is. Behalve de altijd aanwezige professionele landen, hadden veel anderen blijkbaar niet veel zin meer om, na de Military World Games en de Olympische spelen, nog een ploeg uit te sturen naar het WK schieten.

De kwaliteit van de installaties was zeer professioneel. Alles met Sius Ascor.
De pistoolploeg kon genieten van Sius Ascor op 40 lijnen. Er was een overdekte tribune voor de toeschouwers en coaches. Jammergenoeg niet verwarmd wat voor sommigen Aziatische en andere "tropisch gelegen landen" nogal vervelend was.
Alle nodige voorzieningen rondom de stand waren aanwezig voor de schutters. De coaches en officials konden op de schietstand eten.

De arbitrage was zeer goed, geen enkele betwistbare beslissing. De naleving van de reglementen was zoals het moet.

Eindbalans: Prachtige week en een toporganisatie. De Belgische delegatie deed het niet slecht en de toekomst is hoopvol. De volgende activiteiten zijn de initiatie- & recruteringsdagen. Laat ons hopen dat er daar een paar nieuwe talenten opstaan die ons in de toekomst nog aan betere resultaten zullen helpen.

CU TC

Geen opmerkingen: